Home Mijn werc Achtergrondinformatie Blog Over mij Links

Wercwief

Achtergrondinformatie

objecten hier geef ik achtergrondinformatie over de door mij gebruikte technieken. Wil je deze technieken leren in een workshop, neem dan contact met mij op.

Naaldbinden

Naaldbinden is een voorloper van haken (en wellicht ook breien). Door middel van een houten of benen naald met een groot oog wordt garen in elkaar geknoopt tot een licht-elastisch lapje. In tegenstelling tot breien en haken is er bij naaldbinden niet sprake van één lange draad die verwerkt wordt, maar korte stukken draden (van ongeveer een armlengte lang) die steeds aan elkaar worden gemaakt.

Kaartweven

Dit gedeelte is onder constructie.

Bandweven

Bandweven doe je met een houten kam. Deze kam bestaat uit een aantal spijlen die een gat bevatten. De draden worden ingeregen in de ruimtes tussen de spijlen en in de gaten. De manier waarop de draden worden ingeregen bepaalt het patroon. Door de bandweefkam afwisselend omhoog en omlaag te bewegen komen of de draden die door de spijlen zijn geregen of door de gaatjes aan de oppervlakte.
bandweefkam bandweven

Borduren

Dit gedeelte is onder constructie.

Punniken

Met een houten of benen punnkgaffel (ook wel breivork genoemd) kun je koordjes maken.
bandweefkam bandweven

Lussenvlechten

Lussenvlechten is vlechten met lussen. Door de lussen op verschillende manieren door elkaar te halen ontstaan diverse patronen.
lussenvlechten 1 lussenvlechten 2

naar boven© 2011-2013 Joyce Scheeren