Home Mijn werc Achtergrondinformatie Blog Over mij Links

Wercwief

Over mij

JS sinds mijn kindertijd heb ik een passie voor cultuur, (kostuum)geschiedenis en textiele werkvormen. Dit begon met breien, borduren en het kijken naar kostuumsfilms zoals de Sissi-trilogie. Het idee om daadwerkelijk kleding te gaan maken ontstond toen ik ging dansen bij Klassieke hofdansvereniging Les Précieuses Ridicules in Nijmegen, een dansvereniging die dansen uitvoert uit de 18e en 19e eeuw. Het moment dat ik voor het eerst een baljurk aantrok zal ik nooit vergeten. Al snel raakte ik daarnaast geïnteresseerd in andere tijdsperioden en ook in fantasy.

Het vervaardigen van kleding bleek mij goed af te gaan: het lukte mij al vrij snel om een eigen middeleeuwse jurk in elkaar te zetten. Ook ontwikkelde ik een interesse voor levende geschiedenis. Hierdoor ging ik mij ook bezig houden met historische handwerktechnieken zoals kaartweven, sprangen, borduren en naaldbinden.

De door mij opgedane kennis wil ik nu graag overbrengen aan anderen. Het verleden biedt diverse interessante technieken en mogelijkheden waarmee ik een verbinding kan maken met het heden.

JS Victoriaans 1  JS Victoriaans 2 JS fantasy

naar boven© 2011-2013 Joyce Scheeren